Van tuinontwerp naar tuinaanleg

Bij het aanleggen of veranderen van een bestaande tuin is het belangrijk dat er eerst een goed tuinontwerp gemaakt wordt. Bij een goed tuinontwerp is gelijk het gevoel goed, dat alles klopt. Een terras op de juiste plaats en met de juiste grote, de juiste maat van het gazon e.d.

Voordat het tuinontwerp wordt gemaakt komen wij eerst bij u thuis om de wensen door te nemen en om te kijken hoe de vorm van de tuin is en wat er allemaal omheen staat. Veel of weinig bomen of andere huizen met ramen e.d. Moeten wij ook met hoogteverschillen werken, omdat de tuin afloopt of oploopt?  Bij het doornemen van de wensen is het belangrijk om te weten of u een strakke tuin, een tuin met ronde vormen of een speelse tuin wilt. Wilt u graag 2 terrassen, 1 in de ochtend zon, 1 in de avondzon, schaduw op uw terras in de middag.

Vragen tuinontwerp

  • Een pergola zit u daar ook aan te denken of een overkapping waar u droog kunt zitten?
  • Denkt u eraan om ook een gazon te nemen in de tuin of wilt u dat alles word beplant?
  • Misschien lijkt u het ook wel wat om kunstgras te nemen i.p.v gewoon gras.
  • Een vijver of een waterpartij er in vind u misschien ook wel leuk en gezellig of toch maar niet i.v.m de kinderen of kleinkinderen?
  • Een afscheiding rond de tuin moet die er komen? Zo ja dan graag een haag of een schutting of totaal een andere afscheiding.
  • Hebt U er ook wel eens aan gedacht om verlichting in de tuin aan te laten leggen.

Tevens maken wij dan weer een vervolg afspraak om het schetsplan te bespreken. Als wij dit hebben besproken dan gaan wij de tuin opmeten en eventueel de hoogteverschillen in kaart brengen. Tevens bekijken wij waar de deuren en de ramen zitten in uw woning, dit is ook belangrijk voor het tuinontwerp. Daarna ga ik met deze gegevens naar onze tuinontwerpster toe en zij maakt eerst een tuinschets.

Uitwerken tuinschets

Deze tuinschets ga ik met u bespreken, soms is er al een voorlopige offerte met stelposten klaar. Indien nodig wordt het tuinschets nog aangepast. Als deze schets wel goed is dan wordt hij definitief uitgewerkt. Tevens neem ik met U door of u wilt dat het gazon wordt ingezaaid of dat er graszoden worden gelegd. Met graszoden kunt u na 2 week al gebruik maken van het gazon en na inzaaien pas na 2 of 3 maand. Dit ligt aan de periode dat het gras wordt ingezaaid.

Bestrating in tuinontwerp

Ondertussen kan ik met U naar de inspiratietuin van Buiterbeton om het type en soort bestrating uit te zoeken. Het is heel belangrijk om het type en soort bestrating in het echt te zien. In de folder krijg je nooit een goede indruk van hoe de bestrating eruit ziet. Komen en verhoogde borders of andere verhogingen in de tuin, dan gaan wij deze materialen ook bekijken en uitzoeken bij Buiter.

Offerte en beplantingslijst

Daarna maak ik de offerte klaar met een beplantingslijst en bespreek ik deze met U. In de offerte omschrijven wij de werkzaamheden en hoe wij het een en ander gaan uitvoeren, tevens zit er een materialen lijst bij. U moet wel weten wat als wij allemaal doen en wat voor materialen als wij leveren. Misschien is deze direct akkoord of er moet nog wat aan worden veranderd.

Van tuinontwerp naar aanleg

Als deze akkoord is, dan wordt er een afspraak gemaakt wanneer wij beginnen met de aanleg of verandering van uw tuin. Wij werken volgens de garantie voorwaarden van de VHG.