Terras en bestrating

De ondergrond van het terras wordt bepaald door het soort stenen of tegels die er worden gelegd. Bij het leggen van tegels van beton of het straten van stenen, beton of gebakken, is een goed zandbed van minimaal 20 cm dik van straatzand of woudzand, goed afgetrild voldoende. Het zandbed wordt vlak gemaakt met een kleine afschot naar een kant toe, zodat het water goed kan weglopen en niet op het terras blijft staan. Daarna worden de tegels of stenen handmatig gelegd. Na het leggen worden de tegels of stenen aan de randen passend gemaakt met een steenzaag. Nadat de stenen of tegels gelegd zijn worden de randen meestal omsluiten met een opsluitband. Deze opsluitband zorgt ervoor dat de randen netjes strak blijven. Daarna wordt de bestrating afgetrild met een trilplaat.

Keramiektegels, gebakken buitentegels, zijn maar 2 cm dik en daarom hebben zij een andere ondergrond nodig. Er komt eerst wel een doorlatend zandbed van minimaal 15 cm. dit zandbed wordt eerst goed afgetrild en ruw geƫgaliseerde., vlak gemaakt. Daarna worden er opsluitbanden geplaatst. Deze banden sluiten de tegels en de onderlaag mooi op. Op dit zandbed komt een doek van geotextiel. Dit doek zorgt voor een gelijke drukverdeling van de laag die erop komt. Op dit doek brengen wij een laag van 8 cm stabicare aan. Stabicare zorgt voor een stevige laag voor de tegels, maar is waterdoorlatend. Dit is zeer belangrijk voor keramiektegels. Deze tegels moeten zo droog mogelijk liggen. De tegels worden niet afgetrild. De tegels worden daarna ingevoegd met een waterdoorlatende voeg. Deze waterdoorlatende voeg bevorderd dat de tegels droger blijven en voorkomt teven dat er onkruid tussen de tegels gaan groeien.

Verhoging

Nadat de bestrating is aangebracht kunnen erĀ verhogingen/tuinmuren geplaatst worden. Meer informatie over de redenen van tuinmuren en verhogingen >>>